bingo spelregels

spelregels

De regels van bingo zijn heel simpel en vanzelfsprekend. Bij online bingo verloopt een groot deel van het spel zelfs automatisch. Als u eenmaal een kamer bent binnengegaan en een kaartje hebt gekocht, dan begint het spel. Tenzij u de functie “auto-daub” uit zet, worden de getrokken nummers op uw kaart ook nog eens automatisch afgestreept (dit heet “daubing”, in het engels). Zo kunt u meer aandacht schenken aan de bingochat, waar u gezellig met andere spelers kunt kletsen.

roll the dice, craps, board game
dice, game, luck

Bingokaarten

Er zijn heel veel verschillende soorten bingokaarten, deze kunnen per website en zelfs per spelletje verschillen. Er zijn kaarten die heel goedkoop zijn, en kaarten die iets duurder zijn, en er zijn verschillende manieren om de cijfers op uw kaarten aan te kruisen. Bij sommige kaarten moeten alle vakjes worden aangekruist om te winnen, bij sommige wint u ook al door een lijn compleet aan te strepen, en bij weer andere kaarten kunt u ook een bonus prijs winnen door een bepaald figuurtje als eerste in te vullen. Om meer te lezen over bingokaarten kunt u terecht bij de bingokaarten sectie van onze veelgestelde vragen bladzijde.

Maximum aantal kaarten

Omdat de cijfers automatisch worden aangekruist is het bij online bingo makkelijk om heel veel kaarten tegelijk te spelen. Dit is ook toegestaan, maar de meeste bingo sites stellen wel per kamer een limiet in voor hoeveel bingokaarten een speler mag kopen. Dit is om te voorkomen dat bepaalde spelers, de zogenaamde high rollers, zo veel kaarten opkopen dat de andere spelers in de kamer geen eerlijke kans meer hebben om ook eens te winnen. Door een maximum aantal kaarten vast te stellen die een speler per ronde kan kopen maakt iedereen een eerlijke kans.

randomized trial, randomized experiment, dice

Bingo chat

Het chatten is een belangrijk onderdeel van online bingo. In offline bingo hallen mag u niet praten tijdens de rondes, maar bij online bingo wordt het praten juist actief aangemoedigd. De bingo chat heeft zijn eigen regels en etiquette. Deze regels zijn ook allemaal erg vanzelfsprekend, maar we hebben de universele bingo chat regels toch nog even voor u op een rijtje gezet op onze bingo chat pagina.