Bingo spellen

bingo spellen

Wanneer u inlogt bij een bingo website ziet u meteen dat er veel verschillende soorten bingospellen zijn om van te kiezen. Niet alleen de prijzen en de kosten van de bingokaarten verschillen per kamer, maar ook de vorm van het spel. Hier kunt u meer lezen over de verschillende bingospellen die u tegen kunt komen.

75 ball bingo

Dit is de meest populaire versie van online bingo, en wordt veel gespeeld in Amerika. In deze versie van het spel zitten er 75 ballen in de bingomolen met de nummers 1 tot en met 75. De bingokaart is een vierkant met 5 rijen en 5 kolommen. Van de 25 vakken in het grid is de middelste al aangekruist. De overige 24 vakjes hebben ieder een nummer van 1 tot en met 75. U kunt hier meer lezen over 75 Ball bingo.

90 ball bingo

Deze versie van bingo wordt het meest gespeeld in Groot-Brittannië. In deze versie zitten er 90 ballen in de bingomolen met de nummers 1 tot en met 90. De bingokaart is een rechthoekige kaart met 3 rijen en 9 kolommen. Niet elk vakje heeft een nummer er in: in elke rij staan vijf vakjes met een nummer, de andere vakjes zijn blanco en tellen als aangekruiste vakjes. U kunt hier meer lezen over 90 Ball bingo.

gedeelde jackpot bingo

Soms is het zo dat er nog maar een of twee nummers op uw kaart ontbreken. Nu wordt het erg spannend, want u bent aan het winnen! Maar dan heeft een andere speler toch nog net iets eerder hun laatste nummer kunnen afkruisen en wint u niets. Na al die spanning is dat is erg jammer, maar aangezien dit best vaak voorkomt hebben de bingo websites een nieuw spelletje bedacht, bingo met een gedeelde jackpot. Er zijn twee versies van dit spel: 1 nummer te gaan en 2 nummers te gaan. Als u bij het laatste spel dus nog twee nummers te gaan hebt en een andere speler wint, dan wint u toch nog een deel van de prijs, omdat u er zo dichtbij was.

bingo geschiedenis

Als u meer te weten wilt komen over de geschiedenis van het spel, ga dan naar onze bingo geschiedenis pagina.